Eğitim Binalarında Geçiş Çözümleri
Eğitim Binalarında Geçiş Çözümleri
Eğitim binalarında kullanılan kapı geçiş çözümleri, genellikle güvenlik ve erişim kontrolü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bazı kapı ve geçişlerde kullanılan kapı kilit sistemleri çeşitlilik gösterebilir.
1.Mekanik anahtarlı kilitler: Bu tür kilitler, Mekanik anahtar kullanılarak, kilidi açar veya kilitler. Okullarda en sık kullanılan kilit sistemidir. Kapı sayısının çok fazla olması sebebiyle, genelde master sistem uygulaması yapılarak kullanılır. Birden fazla kişilere ayrı ayrı yetki tanımlaması yapılır.
2.Elektronik anahtarlı kilitler: Bu tür kilitler, mekanik anahtar üzerinde bulunan çip kullanılarak açılıp kilitlenebilir. Bazı modeller RFID şifre veya biyometrik veriler gibi diğer kimlik doğrulama yöntemlerini de kullanabilir.
3.Kartlı geçiş sistemleri: Bu sistemler, öğrenci, öğretmen ve personelin belirli bir kartı taşıması gerektiği bir sistemdir. Karta sahip olan kişiler, kapıların açılmasını sağlayacak okuyuculara kartlarını okutarak geçiş yapabilirler. Bu sistem ayrıca geçişlerin kaydedilmesine ve takip edilmesine olanak sağlar. Bu kartlar ile kantin alış verişi dahi yapabilirler.
4.Parmak izi okuyucular: Biyometrik Geçiş sistemleri, öğrenci, öğretmen ve personelin parmak izlerini kaydederek, kapıların açılmasını sağlar. Bu sistemler, kartlı geçiş sistemlerine göre daha güvenlidir.
5.Şifreli kapı geçişleri; Bu sistemler, öğrenci, öğretmen ve personelin belirli bir şifreyi kullanarak kapıları açmalarına olanak sağlar. Güvenlik açığı oluşmaması için,şifreler belirli zamanlarda düzenli olarak değiştirilmelidir.
6.Turnike ve bariyerler; Bu sistemler, öğrenci ve personelin giriş ve çıkışlarını kontrol altına almak için kullanılır. Turnikeler ve bariyerler, belirli bir yön için açılır ve sadece geçiş izni olan kişiler tarafından açılırlar. Bu geçişler genelde Eğitim Binalarının giriş ve çıkış noktalarına konumlandırılır. Bu sayede öğrenci devamsızlığı ya da personelin mesai saatleri hesaplatılarak maaş hesaplama programına veri sağlamış olur.
7.Otomatik Geçiş kapıları; Bazı eğitim binaları, kapıların otomatik olarak açılması için yüz tanıma sistemi ya da avuç içi okuma biyometrik geçiş sistemi kullanır. Güvenli bölgede ise sensörlü kapılar kullanır. Bu kapılar, belirli bir mesafeden radar ile algılanan hareketlere veya dokunuşlara tepki vererek kapının açılmasına olanak tanır.
Bu sistemlerin tamamı, birbirleriyle Entegre halinde kullanılır veya ayrı ayrı kullanılır. Örneğin, Çatı yazılım ile birlikte kartlı geçiş sistemleri, parmak izi okuyucuları veya şifreli kapı geçişleri, turnike ve bariyerler ile birlikte kullanılmaya olanak sağlar. Omega Door Hardware olarak size en uygun çözümü sunmak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.